luni, 30 martie 2009

Cursuri cu prezenta obligatorie

Nu am inteles niciodata care este scopul in a face prezenta la curs. Really now. Ce spera un profesor sa realizeze prin asta defapt?

Ideea este simpla, din punctul meu de vedere. Daca un student considera ca predati bine, si are ceva de invatat, va veni la curs. Daca nu, nu.

Ce se intampla daca totusi studentii sunt obligati sa vina din cauza unei foi de prezenta? Pai sa vedem... or sa vina cu laptopul sa se joace sau sa faca vreo tema, sau or sa doarma, sau sa copieze la alt curs, sau sa citeasca o carte, sau sa vorbeasca cu colegul de banca... you get the idea.

Nu, chiar nu ii motiveaza sa vina sa fie atenti. Si nu ii ajuta cu absolut nimic.

Care este solutia atunci, va intrebati, domnilor profesori? Simplu: incercati sa va dati seama ce nu le place, de ce nu vin. Puneti-va in locul lor. Sa stati sa ascultati un om 3h cum sta si citeste de pe o prezentare powerpoint si repeta de 10 ori acelasi lucru e f boring, mai ales daca ar lua 5 min sa citeasca prezentarea acasa si ar ramane cu aceeasi cantitate de informatii. In schimb, un curs interactiv, dupa care studentii chiar simt ca au invatat ceva nou si interesant, va avea o prezenta destul de buna. Intrebati profii de USO, spre exemplu. ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu