duminică, 13 februarie 2011

Poli review: Proiectarea Algoritmilor (PA)

  • Profesor
Ştefan Trăuşan-Matu
  • Materie
Tip: profu asta in general are materii relativ interesante si preda relativ bine (by poli standards).

Materia e relativ usoara, daca ai invatat f bine info la liceu. Adica inveti diversi algoritmi gen backtracking + optimizari, programare dinamica, greedy, parcurgeri in graf, si chestii mai avansate gen A*, minimax, etc.
  • Curs
Recunosc ca nu am ajuns la nici un curs, si imi pare putin rau (desi a fost pt ca faceam teme la materia asta si altele).

Din cate am inteles cursul a fost util, deci il recomand viitorilor politehnisti.
  • Laborator
Laboratorul e destul de util. Adica primesti un pdf cu o explicatie a algoritmului, si niste probleme relevante (gen problema damelor pt backtracking - chiar am avut-o la lab).

Recomand sa iti cauti un asistent bun, sunt aceiasi de la AA deci ar trebui sa ii cunosti deja. Problemele or sa te ajute mult si la teme si la examen.
  • Teme
Trebuie sa mentionez ca am avut un proiect f fun si interesant la materia asta: un chess engine! Si la sfarsit, teoretic a fost un concurs, sa se determine chess engine-ul corespunzator.

Este un proiect de echipa (4 pers). Daca mai se face ceva similar, recomand sa iti iei colegi care au aceleasi scopuri ca si tine. Daca vrei sa castigi concursul, ia-ti colegi cu care te intelegi bine si care vor si ei sa castige si sunt entuziasmati de idee. Este f mult de lucru la el, si nu o sa ai timp sa il faci singur, oricat de bun ai fi (decat daca vrei sa pici la alte materii... personal n-am avut timp sa fac ultima etapa pentru ca trebuia sa fac o tema la PC).

Proiectul se va face pe etape. Este timp destul, daca lucrati toti 4. E usor daca vrei doar ceva functional, e mai greu daca vrei ceva "destept".
  • Notare
Examenul a fost foarte usor... pentru cine cunostea algoritmii respectivi. Adica din cate tin minte (I might be wrong), exercitiile erau in mare sa arati cum ar functiona algoritmul X pe un mic exemplu dat.

Daca stii algoritmii din liceu, si ai fost pe la laburi, si citesti 1 data cursurile, nu ai nici o problema in a lua nota mare la examen. Daca nu, fi f atent la laburi si cursuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu