vineri, 19 iunie 2009

yahoo au schimbat din nou protocolul de login

In caz ca va intrebati de ce uneori cand dati sa va conectati cu pidgin sau orice alt client de ymess (in afara de cel oficial), da eroare sau sta la connect, e din cauza schimbarii protocolului de login...

Partea misto e ca doar o parte din servere sunt updatate... Si adresa standard din majoritatea messurilor se conecteaza random la unul din acele servere... Poate aveti bulan si merge connectul, poate nu.

Oricum, o solutie temporara pana apare pidgin 2.6.0 (care suporta si noul protocol) este sa schimbati ip-ul serverului de yahoo in cs101.msg.mud.yahoo.com , care mie se pare ca imi merge.

E chiar annoying cum tot vor sa forteze utilizatorii sa foloseasca clientul lor oficial, care mananca mult prea multe resurse, doar cu scopul de a arata niste reclame idioate. Deh, money-hungry greedy bastards...

Si continui sa ma intreb... de ce este yahoo messenger asa de la moda in Romania? In alte tari, multi abia daca au auzit de yahoo. Sunt atatea alternative... gen Google Talk... protocolul jabber, open-source, merge cu n-spe mii de programe... De ce nu le folosim pe alea?


EDIT: Incepand cu Marti, 23 Iunie, nu mai merge nici ala. Try 66.163.181.189 , still works for me... si Pidgin, hurry up with teh release!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu