joi, 13 ianuarie 2011

Organizare a la poli

Povestea incepe acum o saptamana, cand am avut examen de verificare la minunata si ultraimportanta materie, Managementul Proiectelor, cu eterna si fascinanta doamna profesoara Doina Serban. Defapt, toata povestea era previzibila, daca luam in considerare evenimente de la curs, dar povestile astea le las pentru alt review.

Revenim la examen. Ne posteaza ea frumos program, care grupa cum sa vina. Eram cam de dimineata, si nu prea sunt o persoana matinala, da deh, daca asa e programu, asa mergem, de la 10. Ma asteptam eu sa mai fie intarzieri, ca deh, 10 min intre grupe e cam putin sa predea lumea lucrarea, sa iasa din sala, sa intre urmatorii, sa se aseze in banci, sa le dea subiectele, etc... da deh, o fi facut tanti vreun graf gantt ceva sa calculeze timpu, si hai, sa nu intarzii, da-i si fugi la poli. Am stat ca proasta' 1 ora jumate sa intru la examen, ca normal ca s-a dus dreq toata planificarea... Da deh, orice om mai greseste o data, ca altfel nu-i om...

Da cand intru in sala, incepe show-u... ca un individ nu avea carnetu de student la el... mare tragedie mare, ne tine speech juma de ora ca cum stie ea cine e el daca nu are carnetu'. Si pentru asta, ne va face o mare mare favoare, si anume toata lumea trebuie sa vina joia urmatoare (adica azi) in mod obligatoriu cu carnetu de student, de la ora 8 "sa ne vada la fata" si ca daca nu, nu ne incheie media. Ca e foarte logic... la examen poate sa vina oricine, da la nota tre sa vii tu in persoana, nu?

Singuru lucru la care dobitoaca nu s-a gandit e ca are vreo 400 de studenti la cursu ala. Si zi-i unui student in anu 4 ca il pici daca nu vine la o ora la fac.... pai lasa tot ce are si vine, ce sa faca... Si saracu asistent de la curs, not the brightest of the bunch, da pan si el s-a prins sa-i spuna ca daca ne cheama pe toti, si ne trece nota individual, o sa o apuce noaptea la poli... da ce stie un amarat de asistent... doar profii sunt dumnezei omniscienti!

Si azi la 8 ma prezint si eu ca copilu prost cu carnetu de student la sala mentionata de proasta (imi pare rau, dar nu am cum sa-i zic in alt mod mai politicos... incerc sa ma abtin de la alti termeni). La fel ca mine, inca vreo 300 de insi... Si curva nu vine. Si stam noi si stam, si la 9 se hotaraste si ea sa-si miste curu din pat sa vina la poli. Un student ii atrage mai mult sau mai putin politicos atentia ca a intarziat cam mult. "Pai nu v-am zis de la 9?" Mda... in fine, trecem peste.

In momentul asta ma asteptam sincer sa ne citeasca notele, sa dam carnetele la semnat si sa plecam acasa, cum ar fi cu orice profesor normal. Da nu' ca chiar vrea sa ne vada pe fiecare in parte. Incepe cu seria C1.
Student1: "Doamna profesoara, si noi care am venit ce facem, stam toata ziua sa vedeti pe fiecare in parte?"
Curva: "Pai va stiu eu pe voi, ca toti o sa vreti sa mai discutati nota, sa vedeti lucrarea...."
Student2: "Nu va suparati, dar eu am laborator de la 10. Puteti sa imi ziceti nota acum sau trebuie neaparat sa stau?"
Curva: "Pai si ce sa-ti fac eu tie? Eu pentru voi fac asta!"
Student3: "Dar daca nu vrem sa vedem lucrarea sau sa discutam nota, cat ne dati e OK, trebuie NEAPARAT sa fim noi prezenti in persoana?"
Curva: "Auzi, eu fac asta pentru voi! Asta e lipsa de respect! Iesiti afara toti si sa intre grupa 341C1!"

Cam astea au fost tentativele noastre de a avea o discutie rezonabila, dar cred ca si cu o maimuta drogata te intelegeai mai bine. Si evident, nu a invatat ca exista Excel, asa ca ne calcula nota pe loc, ca deh, daca calcula de acasa, nu mai pierdeam toata ziua, si evident asta ar fi fost ceva ingrozitor pentru ea. Adica cum, studentii sa nu se milogeasca de ea sa ii incheie media? Apai cum altfel sa-si satisfaca nevoile ei date de Histrionic personality disorder? (sau poate Narcissistic personality disorder? In orice caz, creatura are un attention seeking disorder de vreun fel)

Si abia acum am ajuns acasa, dupa 6 ore de asteptat ca sa isi satisfaca capriciile un om nebun. Si cireasa pe tort? Pana la urma s-a hotarat sa citeasca notele ultimelor grupe si sa intre in sala doar cei care disputa nota.


In concluzie, trebuie sa ii felicit pe cei care au avut coaie si creier sa stea acasa.

Cat despre "doamna profesoara"... va multumim pentru aceasta minunata lectie de organizare si management... Si mergeti la un psihiatru. Pe bune, aveti nevoie de ajutor.